petermoorspunt nl                                          

naar gastenboek
naar mijn muziek
naar carnaval
naar katten
reizen
naar leo's foto's
schilderen
thuis
ticketbox
werk



































































-Ze worden wel eens vaker nat-

Kijk even mee naar de televisie. We zien “breaking news on CNN” oftewel nieuws waar alles voor moet wijken….Een van de bewakers van “City hall”, de werkplek van de New Yorkse burgermeester, wordt geïnterviewd. Hij verteld dat er die middag een mislukte poging was om de stad New York over te nemen.

Het waren niet de bewoners van Harlem in hun gevecht tegen de projectontwikkelaars, niet de verontruste ouders en kinderen die de sluiting van kinderopvang vrezen naar aanleiding van de laatste plannen van burgermeester Bloomberg. Nee het waren Nederlanders die New York weer terugwilden en waren gekomen om Nieuw Amsterdam uit te roepen. “De hele dag al”, vertelde de bewaker, “kwamen er Hollanders aan het hek. Ze stelden allerlei zogenaamd onschuldige vragen”. ‘Is this cityhall’ en zo. Heel verdacht allemaal”.

De nieuwszender schakelt vervolgens over naar Battery park op het puntje van Manhattan. Een verslaggeefster voert het woord. “Zo juist uitgelekte berichten onthullen dat slechts enkele dagen geleden een zelfmoordaanslag in een toestel van American Airlines, vanuit Brussel op weg naar New York, verijdeld is. Door middel van een ingenieuze constructie van oplaadbare batterijen, huissleutels en een iPod, wilden enkele Nederlandse activisten het vliegtuig in brand steken. Gelukkig hebben ze de aanslag zelf verijdeld, waardoor er verder geen slachtoffers vielen. Tot zover Battery park, terug naar de studio”.

In de nieuwsstudio begint de nieuwslezer een video-interview met dhr. M. Chertoffee, voorlichter van “homeland security”. Het beeld splitst in twee zodat beiden in beeld blijven. De nieuwslezer vraagt of het klopt dat de laatste dagen het aantal Nederlandse toeristen in New York onrustbarend is gestegen.

Enigszins terughouden bevestigd de voorlichter deze opmerking. “Ja dat klopt Jeff. Hoewel er altijd wel Nederlandse toeristen in de stad zijn, is hun aantal significant hoger dan gemiddeld. Onder het mom van vakantie stromen ze onze luchthavens binnen. Enkele regio´s in Manhattan noemen we al “dutchzones”. Rond Pennstation is een of ander Nederlands dialect de voertaal. We zien Europa café en hotel Pennsylvania als broeinesten van Groot-Nederlands activisme.”

“Enkele maanden geleden hebben we de activistische internetsite ilovenewamsterdam.com al uit de lucht gehaald. Deze site ontvouwde uitgebreide plannen tot nederlandsificatie van Manhattan. Verder zou Brooklyn, Breukelen gaan heten en Harlem zou Haarlem gaan heten. Wallstreet zou een soort ´redlight distrikt´ worden. Grachten door onze avenue´s en trams zouden door onze streets gaan rijden en ga zomaar door..”

“Maar het sluiten van die site heeft niet mogen baten. Ze bleven maar komen die Hollanders. Dus hebben we afgelopen maandag alarmfase 1 uitgeroepen en onze ultieme verdedigingsstrategie in werking gesteld. Het starwars-programma van voormalig president Reagan is er niets bij! We hebben in 24 uur tijd Manhattan onder water gezet. Volgens onze berekeningen zou dat die Hollanders wel klein krijgen.”

De nieuwslezer vraagt naar de effecten van die actie. De voorlichter antwoord enigszins beschaamd, “weinig effect Jeff, het schijnt dat ze wel eens vaker nat worden. Ze zijn gewoon naar binnen gegaan en hebben nadat ze opgedroogd waren hun acties gewoon voortgezet. We gaan ze nu in het zonnetje zetten, met massagestoelen, chocolade, goedkoop eten, goedkope gadgets en onze onuitwisbare glimlach, misschien dat ze dan vertrekken”.

De nieuwslezer bedankt de voorlichter, draait een kwartslag en kijkt in de camera; “nu over naar ijshockey. De New York Rangers hebben gisteravond met 5 tegen 3 verloren..”