petermoorspunt nl
naar carnaval
naar mijn muziek
naar katten
reizen
naar leo's foto's

thuis

ticketbox

werkSCHILDERIJEN & ANDER WERK

 detail
Ik ben sinds 1992 cursist tekenen en schilderen
bij Sandra Hommen. Ik werk momenteel vanuit thema's. Bij het uitwerken van deze thema's experimenteer ik liefst met (combinaties) van technieken. Ik werk onder andere met acrylverf, pastelkrijt, houtskool en collagetechniek. Daarnaast heb ik me ook met grafiek beziggehouden (m.n. etsen en zeefdruk). De laatste jaren bewerk ik foto's van eigen werk nu en dag met de computer. Meer schilderijen bekijken?
 
 klik hier!!!!!    Of kijk hieronder:

25 mei 2008
Vervolg van eerste new York schilderij. Zaterdag heb ik de ochtend en middag geschilderd aan het schildeirj van de Manhattan mall. u ziet het resultaat rond een uur of drie en twee details.21 mei 2008
Na onze trip naar New York kan ik niet wachten om indrukken vast te gaan leggen.
Het eerste New York schilderij is in de maak. hieronder de foto waarop het geinspireerd is (Manhattan Mall, een winkelcentrum vlak bij het Empire state building) en drie foto's van het werk "in progress".


voorbeeld

Het schilderij na 2 uur en na 45 uur schilderen

 

close up
21 januari 2008
Laten we het jaar maar eens goed beginnen met het laatste schilderij uit 2007 genaamd: Nieuwjaar.
hieronder zien jullie het schilderij en een detailopname van een deel van het schilderij

28 december 2007
Het tweeluik compleet: jullie hebben ze nog niet samen gezien de nachtclubzangeres in twee delen (beide acryl op doek 
1.00 x 80 cm).
Verder nog een recent werk: luchtkasteel (mijn eerste poging een eigen luchtkasteel te schilderen (acryl op doek 1.00 x 80)
.
29 juli 2007 update item 22 juni
Peter in het glaspaleis,..... ja hoor! zie onderstaande foto's
      

17 juli 2007
Oh ja voor ik het vergeet vanuit het thema nachtleven ben ik nog verder gegaan met de zangeres die jullie hier beneden al konden zien. zie hier het resultaat het zelfde formaat als het eerste schilderij 1.00 m x 80 cm:
 


22 juni 2007
Een van mijn schilderijen is geselecteerd voor de zomerkunstweken in het glaspaleis!! ( klik hier voor meer info over deze tentoonstelling) Hartstikke leuk  toch?!
een voorproefje:

Meer zien? ga eens een kijkje nemen in het glaspaleis!

04 april 2007:
Ik heb al enkele maanden niets meer van m'n schilderwerk laten zien. Na een worsteling met een wel heel klein doekje ben ik momenteel onder het thema "nachtleven" een schilderij aanhet maken van een zangeres (doek van 1.00 mtr  x 80 cm). hier onder enkele foto's van de stand van zaken.


detail 1

detail 2


20 december 2006:
Sinds enkele weken ben ik bezig met het maken van lino's oftewel de ouderwetse linoleumdruk, wie kent hem niet van de lagere school? 2 afrukken als voorbeeld. beide zijn gedrukt op een velletje paier van 20 x 14,5 cm.
17 juni 2006: Een nieuw schilderij titel Transformatie 5. Uit de serie die geïnspireerd is op het thema "ik wou dat ik een machine was". Het lijkt er op dat ik dit jaar een vorm heb gevonden die zich steeds verder ontwikkeld.
trans1 Transformatie 5; 120 x 100 Acryl en houtskool
Hieronder enkele details uit het schilderij
detail 1

detail 2

detail 3

detail 4

11 juni 2006: Gisteren heb ik een workshop gevolg waarin we geleerd hebben een relief te maken met gips. Leuke techniek! Eerst maak je een mail van klei, daarin giet je de gips. Nadat de gips droog is kun je eventueel de vorm nog bewerken/beschilderen. Hieronder enkele fotos van de resultaten:
mei 2006: Enkele digitale bewerkingen van een gescande prop papier
prop1
petermoorspuntnl