petermoorspunt nl
naar carnaval
naar katten
reizen
naar mijn muziek

Leo's Foto´s


Geachte kijker,
Ik ben Leo Luycks, een collega van Peter.Ooit stelde hij voor om foto’s op zijn website te tonen en dan neemt de tijd nog lang de tijd, maar nu komt het ervan.

Vroeger fotografeerde ik ook al, maar door uitbreiding van het gezin werd dit kostbaar en verloor het zijn plekje in mijn leven.
Sinds vorig jaar heb ik dan toch de stap naar digitaal gezet en ik moet zeggen: ik lach me kapot. Schoot ik vroeger in enthousiasme snel een hele rol vol, met alle kosten van dien, tegenwoordig kost het alleen stroom en daardoor schiet ik wat af. Het project van dit jaar is Terworm, alwaar ik de 4 seizoenen wil vastleggen.

Peter beloofde me dat er een link komt om terug te reageren naar mij, dus die kans zal ergens verstopt zitten op deze site. Hij stuurt dit alles aan want daar heb ik (nog) geen talent liggen.
Vanwege mijn begaan zijn met spiritualiteit wil ik even aangeven wat voor mij de zin van fotografie is.
Als fotograaf wil je het bijzondere vastleggen in het alledaagse. Je loopt door de wereld en bekijkt grote delen en kleine delen om je heen en zo vallen composities eerst in je hoofd in elkaar. Het vastleggen is dan de afwerking.

Eenmaal thuis gaat alles op de pc en dan zie je pas werkelijk of de schoonheid van daar, mee genomen werd naar hier. Altijd even spannend en vaker teleurstellend. De natuur , met zijn diepte, is niet echt mee te nemen. Toch hebben beiden hun eigen schoonheid.

De schoonste (volgens mij) zal ik tonen, omdat ik rotsvast geloof, dat fotografie iets leert over de kunst van het leven. Wat je eruit haalt bepaald de kleur van je leven.  

"De werkelijke ontdekkingsreis bestaat er niet in, dat men nieuwe landschappen ontdekt, maar dat men de wereld met andere ogen bekijkt." Marcel Proust.

Mocht je schoonheid aantreffen, doe me dan een plezier en onderzoek wat schoonheid in jouw teweeg brengt. Zelfonderzoek stimuleert groei.

Groeten Leo Luycks.

En ehhh….veel plezier “onderweg”!

schilderen
thuis
ticketbox
werk
De foto´s rondom kasteel Terworm tot mei 2006